Frizzie története, avagy miből lesz a mobilbár

A Piaggio története:

Az olasz Piaggio Ape több mint egy egyszerű háromkerekű jármű. Ez a kis gépezet a dolgos hétköznapok hőse volt, ami mára a vintage rajongók kedvencévé vált. Fedezd fel velünk az Ape varázslatos történetét, amely a múltból egészen a jelenig kísér minket. A Piaggio Ape 1948-ban született, amikor az olasz gazdaság újjáépítésére volt szükség a második világháború után. A Vespa robogó sikere után Enrico Piaggio felismerte, hogy szükség van egy kisebb, olcsó teherszállító járműre, így született meg az Ape. Az olasz farmerek, kistermelők és kézművesek azonnal a magukénak érezték: ideális volt szűk városi utcákon és vidéki utakon egyaránt. Ma már gyakran látjuk borászatok udvarain, piacokon, de akár food truckként is. Az Ape nosztalgiát ébreszt, ugyanakkor modern megoldásokat kínál a mindennapi élethez.

 

Frizzie története, avagy miből lesz a mobilbár:

Az ötlet még a 2020-as év derekán, a pandémia árnyékában fogalmazódott meg bennem. Az ötletet tettek követték, majd hosszas keresgélés után bukkantunk rá egy leharcolt, 1964-es gyártású Ape D típusra, amelyre a kor szellemét tükröző kerekded formavilág és az elegáns vintage stílusa miatt esett a választás. Most sem döntenék másképpen.
Sajnos a korábbi, olaszországi tartózkodása felől semmit sem tudunk, de minden bizonnyal ő is a súlyos terhek helybeni szállítására volt kárhoztatva, bajtársaihoz hasonlóan. Ez a nehéz munka sajnos nem kímélte fizikai állapotát sem, így amikor először megláttuk tudtuk, ide szakember kell.

 

Soha nem titkoltam, hogy bár gépészmérnök diplomám van, egy ekkora felújítást, pláne ilyen minőségben én képtelen lennék magamtól megvalósítani, így megkerestem hozzá a megfelelő szakembert/szakembereket. Volt itt rengeteg lakatos munka, de autófényező, asztalos és villanyszerelési feladat is, nem is beszélve a hűtő-csapoló berendezés szakszerű beszereléséről.

 

Jómagam a színvilág, a látvány, majd a későbbiekben a termékkínálat, a használhatóság és a teljes szolgáltatás arcképének kialakítására koncentráltam, mivel ebben volt sok-sok éves tapasztalatom.

 

Névválasztás:

Már az elejétől tudtam, hogy szeretném, ha a kis furgonunknak lenne neve, amely kifejezi azt, hogy miről is szól ez az egész. A Frizzie név adta magát, mivel a csapon egy a Prosecco régióból származó Frizzante-t szervírozunk, de őszintén megvallva, eleinte egymás között (és még néha ma is) csak rötyögének szoktuk becézni, amely nevet gyermekeink ragasztottak rá még aznap, amikor a frissen felújított furgon megérkezett hozzánk.

 

A felújítás óta Frizzie már több mint 40 fellépésen van túl és még a mai napig is, amikor reggel lehúzom róla a ponyvát az jut eszembe, hogy jaj de kis csinos lett, amit hála istennek partnereim, vendégeink is minden egyes alkalommal megerősítenek.

 

Ha te is szeretnéd, hogy Frizzie ott legyen a rendezvényeden, írj nekünk: https://utazobar.hu/kapcsolat/

Üdvözlettel:
Tamás & Frizzie

Megosztás :

Ajánlatot kérek

Írj nekem